Gunstige klimaat van Gran Canaria

kunstgras plaatsen

De meeste mensen die er in de wintermaanden even heerlijk tussenuit willen, die kiezen vaak voor het gunstige klimaat van Gran Canaria. Dit heeft als voordeel dat je vaak voor relatief weinig geld kunt genieten van de zon. Het gunstige klimaat van Gran Canaria komt door de extreem goede ligging. De eilandengroep waartoe ook Gran Canaria behoort ligt namelijk bij de evenaar. Dit zorgt ervoor dat de temperaturen in de zomermaanden niet extreem hoog zijn en in de wintermaanden niet extreem laag. Vooral tijdens de wintermaanden zie je daarom dus ook dat er ontzettend veel mensen zijn die ervoor kiezen om hier naartoe te gaan. Mede door het klimaat, maar natuurlijk ook door tal van andere zaken. Om je een idee te geven wat je hier kunt verwachten, hebben we een aantal handige zaken voor je op een rijtje gezet.

Het klimaat op Gran Canaria

Wanneer we gaan kijken naar het klimaat op Gran Canaria, dan zien we al vrij snel dat dit een mediterraan klimaat is. Dat betekent lekker warm en vooral ook droog. Niets mis mee natuurlijk wanneer je alleen wilt genieten van zon, zee en strand. Door de ligging van deze eilandengroep heeft het als voordeel dat het er het hele jaar qua temperatuur redelijk stabiel is. Zo kun je ook in de zomermaanden heerlijk vertoeven op dit eiland en zul je niet snel last hebben van het feit dat het veel te warm is. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden tijdens je vakantie, is dat het in de wintermaanden ´s avonds een stuk sneller afkoelt. Zo kan het zijn dat je na het avondeten toch echt met lange mouwen over straat moet, omdat het ander te fris is. Maar laten we eerlijk zijn, als dat alles is en je vervolgens kunt genieten van het heerlijke weer overdag, dan is dit toch geen enkel probleem?

De andere eilanden

Gran Canaria is natuurlijk onderdeel van de eilandengroep de ‘Canarische eilanden’. Zo kennen we uiteraard ook Tenerife en Lanzarote, maar zijn er ook nog andere eilanden. Belangrijk is wel, dat je tijdens het zoeken naar een geschikte vakantie goed kijkt naar de periode en ook het klimaat van andere Canarische Eilanden. Doordat Tenerife en ook Gran Canaria redelijk zuidelijk liggen, kan het hier in de winter net een paar graden warmer zijn. Nu denken de meesten dat dit verschil te verwaarlozen is, maar dat is absoluut niet het geval. Wat je namelijk vaak ziet, is dat dit verschil ervoor kan zorgen dat je of wel of juist niet het water in kunt. We kunnen je namelijk verzekeren dat het verschil tussen 19 en 22 graden enorm is. Houd hier daarom dus ook rekening mee tijdens het boeken van je vakantie. Uiteraard maakt het niet uit wanneer je toch niet aan het water ligt.