Waarom chocolade als relatiegeschenk

Heb jij al een signature relatiegeschenk? Chocolade is misschien precies wat jij zoekt!

Een goed relatiegeschenk kan lastig zijn. Schenk je altijd hetzelfde of stem je het kleinigheidje af op de relatie? Wij denken dat je het vooral simpel moet houden. Een geschenk wat origineel is en je aan iedereen kan geven, het moet jou niet te veel tijd kosten maar de relatie wel een lach op zijn gezicht geven…. Chocolade!

De magische stoffen in chocolade

Zijn ze echt magisch…? Nee dat niet maar chocolade bevat wel stofjes waarvan mensen blij worden! Laten we beginnen met tryptofaan. Dat is een soort eiwit vorm waarvan in het lichaam serotonine gemaakt. Serotonine is een stofje waardoor je je beter gaat voelen. Meer zin in de dag dus! In alleen chocolade zit waarschijnlijk niet genoeg tryptofaan om je deze boost te geven maar gecombineerd met ander eten helpt dit je goed opweg! Naast tryptofaan zit er ook fenylethylalanine in chocolade. Dit bevorderd de aanmaak van endorfine, een gelukshormoon! In combinatie met de suikers en vetten in chocolade wordt de aanmaak van endorfine versnelt. 

magisch gevoel

Naast deze “magische” stoffen geeft veel mensen chocolade een blij gevoel door herinneringen op te wekken. Net dat ene smaakje wat je terug doet denken aan oma toen je klein was. Dus heb je altijd chocolade gegeten op speciale momenten? Dan is het effect van blijdschap extra groot!

Originaliteit

Er is zoveel keuze in chocolade dat het heel simpel is om een origineel doosje chocolade te schenken. Het makkelijke hieraan is dat het jou zelf heel weinig moeite kost. Veel chocolaterieën bieden aan om een gepersonaliseerd chocolade relatiegeschenk te maken. Jij hoeft alleen jouw idee door te geven en zij handelen de rest af. Het ophalen en brengen wordt in de meeste gevallen allemaal voor je geregeld! Er is zo een groot aanbod dat je elke keer weer andere chocolade of bonbons cadeau kan geven.

Voor iedereen

Het makkelijke aan chocolade is dat (bijna) iedereen het op zijn tijd wel lekker vindt. Eén keer bonbons laten specialiseren die jouw signature geschenk worden en voila! Je bent set. Om voor elke klant en leverancier een apart cadeau uit te zoeken kost veel tijd, voor iedereen een standaard kerstpakket is saai. Een simpel doosje bonbons is top! Vooral ook om zomaar te geven… niet een jaar klant, geen kerst, geen nieuw jaar. Gewoon omdat je jouw relatie waardeert een klein gebaartje.