5 redenen om naar de luchthaven te rijden

Samenvatting: helpt je om te beslissen of je naar de luchthaven moet rijden of niet met deze handige tips.

Sommige mensen zouden zeggen dat het hen gek zou maken om zelf naar de luchthaven te rijden tegenwoordig. Maar wij hebben het tegendeel bewezen met vijf redenen waarom je wel moet overwegen om naar de luchthaven te rijden.

1. Het is gemakkelijk.

Het enige wat je moet doen als het tijd is om naar de luchthaven te vertrekken is je tassen in de koffer gooien, in je auto springen en vertrekken. Met openbaar vervoer moet je eerst nog naar het bus of treinstation gaan, vaak met zware tassen die je moet dragen of slepen. Taxi’s zijn ook niet veel beter, het kan moeilijk zijn op de beste momenten om een taxi op te roepen om je op te pikken. 

2. Betrouwbaar.

Oké, tegenwoordig kan het relatief gemakkelijk zijn om een taxi te boeken via een app op je telefoon. Je kan zelfs de dag op voorhand een taxi opbellen. In onze ervaring zijn ze echter niet altijd betrouwbaar. Alles kan fout lopen. Ze kunnen te laat komen, de trage route naar de luchthaven nemen of nog erger zelfs, niet komen opdagen! Je vlucht op tijd nemen is al stressvol genoeg zonder dat je je zorgen moet maken om op tijd op de luchthaven te zijn.

3. Parking.

Een van de grootste redenen die mensen gebruiken om niet met hun eigen wagen naar de luchthaven te rijden, is dat er geen parking is. Natuurlijk is dit in 2022 niet meer het geval. Er zijn enorm veel verschillende parkeeropties, zowel in kort als in lang verblijf. Ze hebben zelfs shuttles die je zullen komen oppikken van de parking en je aan de terminal afzetten. Parking is ook veel goedkoper dan het vroeger was. Vaak is het zelfs goedkoper dan een taxi of het openbaar vervoer nemen naar de luchthaven. 

4. Geen files.

Er kunnen vaak lange rijen staan bij zowel bus als taxibedrijven, dat kan ervoor zorgen dat je uren moet wachten en je je vlucht misschien mist. 

5. Comfort van je eigen auto als je land.

Een van de leukste dingen om mee thuis te komen na een vlucht naar huis is je eigen auto. Je kan lang in transit gezeten hebben en je zal het dan zeker niet erg vinden om te kiezen voor je eigen auto om naar huis te rijden. Airco aan, je eigen muziek, leuke zetels, geen geur en op je eigen tempo rijden zijn slechts enkele van de voordelen.

Dit zijn slechts enkele redenen om rekening mee te houden de volgende keer dat je moet beslissen hoe je op tijd naar de luchthaven wil gaan. 

Lees verder – parkeren bij Eindhoven airport