Maak een eigen unieke betonlook

In Frankrijk wordt het al jaren gebruikt in woonkamers, badkamers en keukens; beton cire. Beton cire, of gewreven beton, is een waterdichte betonstuc met een unieke look and feel. Omdat je het altijd met de hand aangebracht wordt kan je het zo glad, of juist ruw, maken als jij zelf wilt. Zo kom je altijd erg gemakkelijk tot een uniek resultaat. Beton cire is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en tinten waardoor het altijd past bij de inrichting van jouw huis of kamer. Omdat beton cire erg makkelijk hecht kan het met veel verschillende materialen gecombineerd worden zoals metaal, hout, keramiek of ander beton.

Beton cire combineren met de inrichting

Beton cire is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Zo past het altijd bij jouw interieur of past het beton cire interieur altijd bij de rest van je inrichting. De verschillende kleuren zien er natuurlijk mooi uit maar hebben ook nog een andere belangrijke functie. Zo kunnen verschillende beton cire kleurstralen er voor zorgen dat jouw kamer er groter of juist kleiner uit ziet. Over het algemeen zorgen donkere muren dat jouw kamer kleiner lijkt en lichtere kleuren dat de kamer groter lijkt. Het is natuurlijk helemaal aan jou welk effect het beste bij jou en jouw huis past.

Een badkamer met een betonlook

Een betonlook is ook voor de badkamer erg populair, dit komt omdat beton cire waterdicht is en dus erg handig is in de badkamer. Je kan dan ook alle kanten op met beton cire in de badkamer; denk hierbij aan muren en vloeren, maar ook aan wasbakken en douches. Een beton cire badkamer kan met de hand aangebracht worden en geeft dus een gaaf ruw effect. Ben jij ook benieuwd naar beton cire en wil je er ook gebruik van maken in jouw badkamer? Kijk op onze site voor tips en inspiratie.