Tips voor het verkopen van je auto

Wil je je auto verkopen maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel lees je enkele handige verkoop auto tips waarmee je snel en gemakkelijk je auto verkoopt voor de beste prijs.

Inruilen of particulier verkoop auto?

Je oude auto inruilen heeft zowel nadelen als voordelen ten opzichte van particulier verkoop auto. Wanneer je de auto zou inruilen bij de dealer, zal je een lagere prijs krijgen. Dit komt omdat de dealer rekening houdt met de kosten van het reviseren van de auto en vervolgens winst wil maken door de auto te verkopen. De kosten van reparaties voor krasjes, deukjes of vlekken in de bekleding worden afgetrokken van de inruilwaarde. Het voordeel van inruilen bij de dealer is wel dat je zelf niet voor de reparaties hoeft te zorgen.

Bij particulier verkoop auto zal de verkoop langer duren en meer inspanning vereisen dan wanneer je de auto zou inruilen bij de dealer. Je bent zelf verantwoordelijk voor het op de markt brengen van de auto, de onderhandeling en de verkoop. Uiteindelijk zul je hier wel een hogere winst aan over houden.

Bepaal de waarde

De juiste verkoopprijs vinden is van cruciaal belang voor een snelle en succesvolle verkoop. Een te hoge prijs zal waarschijnlijk geen of weinig geïnteresseerden aantrekken, terwijl een te lage prijs er voor zorgt dat je minder krijgt dan wat de auto waard is. Kijk naar advertenties van vergelijkbare auto’s en houdt er rekening mee dat de geschiedenis, de kilometerstand en de staat van de auto allemaal van invloed zijn op de waarde. Wees transparant wat betreft eventuele ongelukken die de auto heeft gehad en zorg er voor dat je precies weet wat er tijdens de levensduur van de auto is gebeurd.

De auto verkoopklaar maken

Er voor zorgen dat je auto er op zijn best uitziet kan meer kopers trekken. Was de auto goed en reinig ook de binnenkant en de bekleding. Zorg voor prachtige foto’s voordat je de advertentie online zet: benadruk in de foto’s de beste eigenschappen van de auto en maak het liefst foto’s bij mooi weer en in een schone omgeving.