Vitamine D druppels baby bestellen voor je kind

vitamine d druppels baby bestellen

Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling en om gezond te blijven. 

Bij baby’s moet er extra op gelet worden dat de juiste vitamines extra worden ingenomen. Daarom kun je vitamine D druppels baby bestellen om je kind gezond te houden.

Vitamine D

Vitamine D is een van de vitamines die we zelf kunnen aanmaken, namelijk in onze huid onder invloed van zonlicht. Vitamine D zorgt voor sterke tanden en botten en een goede weerstand. Baby’s hebben vitamine D nodig en het advies in Nederland is om alle kinderen van 0 tot 4 jaar extra vitamine D te geven. Dit is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Dit kan gedaan worden door vitamine D druppels te halen en dit te mengen met het voedsel of het drinken van het kind.

Vitamine K

Vitamine K zit in eten en drinken, zoals bijvoorbeeld fruit, melkproducten, eieren en vlees, maar het wordt ook aangemaakt door bacteriën in de dikke darm. Vitamine K zorgt voor een goede bloedstolling en het helpt bij de aanmaak van sterke botten. Tijdens de zwangerschap kan vitamine K niet bij de placenta komen en een baby heeft nog niet de darmbacteriën om zelf vitamine K aan te maken. Hierdoor is het belangrijk dat een baby extra vitamine K binnen krijgt. Een tekort aan vitamine K kan zorgen voor bloedingen.