Raamfolie

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een raamfolie kiest. Een welbekende is een stukje privacy creëren doordat de inkijk belemmerd wordt door het raam af te schermen. Het kan ook dat jij wel naar buiten kan kijken, maar iemand anders niet van buiten naar binnen kan kijken. Een andere reden kan zijn je het naar binnen schijnen van de zon en daarmee de uv straling wilt beperken of veranderen. Je kunt met verduisterende folie een hele kamer verduisteren. Ook kan  je veiligheidsfolie, dat bij een breuk het glas bij elkaar houdt, aanbrengen. Je kunt het product gebruiken voor een heel raam of een stuk raam, dat ligt aan jouw persoonlijke voorkeur.

Soorten folie

Raamfolies kunnen zelfklevend of statisch zijn. Zelfklevende folies hebben aan de achterkant een plaklaag. Met deze plaklaag kan je het folie, als een sticker, op het raam plakken. Als je het er afhaalt, kan je het niet opnieuw gebruiken. Statisch folie heeft geen plaklaag. De folie blijft aan het raam plakken door een statische reactie. Als je de statische folie verwijdert, kan je het opnieuw gebruiken.

Decoratiemogelijkheden

Een andere reden waarom je het product kan gebruiken ligt in de decoratieve sfeer. Je kunt van alles in de folie laten zetten om het vervolgens op jouw raam te plakken. Hierbij kan je denken aan de namen van jou en jouw gezinsleden, jouw adres, een object, een dier of een patroon. De folie kan zo groot of zo klein als jij wilt geleverd worden. Ook heb je qua vorm van de folie een keuze.

Als de folie op de ramen zit, kan je de ramen gewoon schoonmaken. Natuurlijk is er wel voorzichtigheid geboden met bijvoorbeeld schuursponsjes. Het zou jammer zijn als je daarmee krassen zou veroorzaken. Als je dat fijn vindt, kan je de statische folie verwijderen en na het schoonmaken opnieuw aanbrengen.