Vastgoed om in te investeren

Investeren in vastgoed
Als je graag wilt investeren in vastgoed, zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Je kunt altijd de keuze maken voor een investering in klassiek vastgoed, zoals een huis of een appartement. Doordat de bevolking in ons land nog altijd toeneemt, blijft de vraag naar woonruimte bestaan en kun je er redelijk zeker van zijn dat je als eigenaar van een woning deze wel zult kunnen verhuren.

Klassiek vastgoed
Als je investeert in klassiek vastgoed zoals een woonhuis of appartement kun je dit weer verhuren aan iemand anders. Dit betekent dat je iedere maand een vast bedrag aan huur binnenkrijgt. Als je een woning zelf verhuurt ben je als eigenaar wel verantwoordelijk voor het onderhoud ervan en dien je zelf alles te regelen, zoals het huurcontract en de financiële afhandeling. Dit is op zich geen grote klus, maar als zich problemen voordoen met bijvoorbeeld huurders die niet betalen kan het wel vervelend worden. Je wilt niet graag zelf een huurder uit je huis willen zetten omdat dit geen prettige situaties zijn. Als je gebruik maakt van een tussenpersoon die het huis voor jou verhuurt aan derden, regelen zij dit soort zaken voor jou.

Sociale woningen
Als je er daarentegen voor kiest om een sociale woning te kopen die je met behulp van een sociaal huurkantoor verhuurt, regelen zij alle administratieve en bijkomende zaken voor je. Jij bent de eigenaar van de woning en krijgt hiervoor ook elke maand huur betaald, maar een deel van de opbrengst gaat naar het huurkantoor omdat zij jouw zaken behartigen. Minder rompslomp dus voor jou, maar ook wat minder inkomsten dan wanneer je de woning zelf zou verhuren.

Vakantiehuisjes
Je kunt ook investeren in vakantiewoningen, zowel in België als in het buitenland. Vakantiehuisjes staan ook vaak op een compleet vakantiepark. Je kunt dan toch eigenaar worden van een huisje, maar dat kan dan verhuurd worden door het park waar het staat. Jij kunt er natuurlijk zelf dan ook gebruik van maken als je er een keertje tussenuit wilt.

Garageboxen
Nog een mogelijk om te investeren in vastgoed is in garageboxen. Niet alleen is er met name in de stad vaak weinig parkeerruimte beschikbaar, veel mensen gebruiken een garagebox ook als opslagplaats voor spullen waar ze in hun eigen huis geen ruimte voor hebben om ze op te bergen.

Studentenhuis
Een populaire investering is ook een studentenhuis. Als eigenaar ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand en als er klussen zijn, dien je deze te doen of te laten doen. Je kunt echter in een groot pand meer kamers maken en deze allemaal los verhuren aan verschillende studenten. Dat betekent vanzelf meer opbrengst dan wanneer je het pand aan één persoon zou verhuren. Studentenkamers zijn met name in de grote studentensteden schaars en zeer gewild.